Campingspisar, gasflaskor och regulatorer
26 February 2018

Campingspisar, gasflaskor och regulatorer

Flaskorna i guiden finns att köpa alternativt fylla hos de flesta bensinstationer såväl i Sverige som i Europa. Värt att veta är att ifall man köper eller fyller på en flaska i Europa så innehåller de ofta butangas vilket inte fungerar i minusgrader. Använd även max cirka ¾ av effekten på köket eller grillen så tar du vara på energin från gasen på bästa sätt.Större flaskor (P/PC)

För husvagnar, husbilar eller fasta utekök och större gasolgrillar är det vanligast att man använder sig av så kallade P flaskor. Finns i storlekar från 5 kilo och uppåt. Till dessa väljs en regulator för P flaskor (POL). Kolla vilken slangdiameter spisen eller grillen behöver (ofta Ø8 mm eller Ø10 mm). 

     
Mindre flaskor

För er som vill använda campingspisar eller campinggrillar och vill värna om att hålla packstorleken nere rekommenderar vi de blå campingflaskorna. De fungerar till de flesta kök med två eller fler brännare samt till alla våra grillar. Vanligaste storleken är 1900 gram. Använd en regulator med M14 anslutning. OBS: finns bara till produkter med Ø8 anslutningar. 

Kompakta campingkök

För mindre kök används även engångsflaskor med bajonettfattning (MSF-1A). 

Friluftskök 

De frilutskök vi säljer använder sig av en engångsflaska med gänga. Finns i olika stolekar från 100 g till 450 g.